DONG skærer 100 stillinger fra

DONG Energy har torsdag meddelt sine ansatte, at virksomheden skærer mellem 90-100 stillinger fra grundet udfordringer på olie- og gasmarkedet.

Dong fortsætter sine frasalgsaktiviteter. Selskabet har netop meddelt, at man har solgt 100 pct. af aktiekapitalen i Dong Storage til det statsejede energinet.dk for 2,25 milliarder kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DONG Energi skærer i antallet af medarbejdere med 90-100 stillinger.

Det meddeler virksomheden torsdag internt til sine medarbejdere. Det gælder medarbejdere og opslåede stillinger i olie- og gasdivisionen i Danmark og Norge.

Beslutningen kommer i en tid, hvor virksomheden oplever udfordringer på olie- og gasmarkedet. I forbindelse med offentliggørelsen af virksomhedens regnskab i august, var budskabet, at DONG Energy er presset på markedet.

»Vi er udfordret af, at vi i lighed med resten af industrien oplever et markant omkostningspres i vores olie- og gasforretning og forsinkelser på vores udbygningsprojekter. Det var baggrunden for, at vi i august reviderede vores finansielle målsætning og som en naturlig forlængelse heraf, ser vi på, hvordan vi bedst tilpasser os den nye situation. Det står klart for os, at hvis vi skal indfri vores finansielle målsætning, skal vi tilpasse vores aktiviteter, omkostninger og organisation. Vi vurderer, at vi skal reducere med mellem 90 og 100 stillinger,« udtaler Søren Gath Hansen, der er koncerndirektør i DONG Energy og ansvarlig for selskabets olie- og gasforretning.

DONG Energy oplyser derudover, at der er tale om en blanding af afskedigelser samt opslåede stillinger, der alligevel ikke besættes. De 90-100 stillinger, der skal skæres fra, er et bruttotal, og virksomheden kan endnu ikke sige, hvor mange reelle fyringer, reduceringen ender ud i.


DONG Energi har cirka 800 medarbejdere ansat i sin samlede olie- og gasdivison og langt størstedelen er ansat i Danmark og Norge. I Danmark er der ansat omkring 600 medarbejdere, og i Norge er antallet blot 100.

»Vi har en stærk markedsposition i vores olie- og gasforretning i Danmark, Norge og Storbritannien, og det er vores ambition at fastholde denne position. Det gør vi ved fortsat at foretage store investeringer de kommende år i f.eks. Hejre, området vest for Shetlandsøerne og andre fremtidige projekter,« siger Søren Gath Hansen.

Det kommer ikke bag på medarbejderrepræsentant i DONG Energy, Niels Jørgen Hansen, at der bliver afskediget folk. Men det gør det høje antal til gengæld.

»Der har løbende været nogle udmeldinger gennem det sidste halvår, som godt kunne pege på, at der kunne ske et eller andet. Rundt om i organisationen, vil jeg tro, at de fleste havde en fornemmelse af, at der skulle ske noget, men ikke i det omfang, som er meldt ud nu,« siger han.

Koncernen går nu i forhandlinger med medarbejderepræsentanterne. De næste uger forventer DONG Energy derfor ikke at kunne melde ud, hvilke medarbejdere og afdelinger, der rammes af reduceringerne. Den endelige udmelding kan forventes senest at være klar i midten af november.

»Nu skal der ske det, at vi skal i gang med en proces og en forhandling med ledelsen om, hvorvidt vi kan arbejde på at reducere antallet af fyringer. Hvis man på en eller anden måde kan lave om på det, og så komme i gang med en så god proces som overhovedet muligt,« siger Niels Jørgen Hansen.