DONG-salget skal op i folketingssalen

Enhedslisten, der er imod at sælge DONG, vil have åben debat i Folketinget. Blandt andet skal frit lejde til rådgivere og ledelse belyses inden salg af DONG-aktier.

Salget af en del af statens aktier i energiselskabet DONG Energy skal debatteres fra Folketingets talerstol, før det kan blive en realitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Salget af en del af statens aktier i energiselskabet DONG Energy skal debatteres fra Folketingets talerstol, før det kan blive en realitet. Det er Enhedslisten, det eneste parti i Folketinget uden for aftalen om aktiesalget, der kræver sagen i folketingssalen.

Den delvise privatisering af det hovedsageligt statsejede selskab skal efter planen ske til efteråret, ved at DONG Energy introduceres på fondsbørsen, og finansminister Thor Pedersen (V) har præsenteret Folketingets Finansudvalg for et aktstykke, der skal sætte gang i salget, der på forhånd har støtte fra regeringspartierne, Socialdemokraterne, De Radikale, SF og Dansk Folkeparti.

Enhedslisten har i finansudvalget bedt om, at der ikke blev taget stilling til salget, før sagen har været til debat i folketingssalen. Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen, vil blandt andet have belyst ansvarsfriholdelse af DONG-ledelse og finansielle rådgivere.

/ritzau/