DONG sælger halvpart i britisk vindmøllepark for 2,1 milliarder kr.

DONG Energy sælger en ejerandel på 50 procent i havmølleparkprojektet Westermost Rough i Storbritannien med en kapacitet på 210 megawatt til Marubeni Corporation og UK Green Investment Bank. Salgsprisen løber op i 2,1 milliarder kr.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DONG Energy sælger nu halvdelen af den britiske havvindmøllepark Westermost Rough til Marubeni og UK Green Investment Bank, oplyser energiselskabet mandag.

Prisen er opgjort til 2,1 milliarder kr., som inkluderer en udskudt betaling relateret til påbegyndelsen af den kommercielle drift af parken. Når konsortiet er etableret, vil alle aktionærer bidrage til den fremtidige finansiering og dele risici ved opførelsen af projektet. Marubeni's og UK Green Investment Bank's samlede investering i opførelsen af parken vil i alt løbe op i omkring 4,5 milliarder kr.

Westermost Rough er under opførelse og er den første large-scale kommercielle havmøllepark, hvor den nye Siemens 6,0 megawatt direct drive-mølle anvendes.

»Aftalen med Marubeni og UK Gre en Investment Bank er et stort skridt for DONG Energys partnerskabsmodel. Vi har været i stand til at indgå et partnerskab med delt risiko for opførelsen og samtidig opnå betydelig værdiskabelse fra transaktionen. Marubeni og UK Green Investment Bank er to veletablerede og troværdige strategiske investorer og deres beslutning om at blive medejere i Westermost Rough ser vi som en tillidserklæring til DONG Energy’s evne til at lede og udføre anlægsprojekter inden for offshore vind og anvende ny teknologi,« skriver Samuel Leupold, der er Executive Vice President i DONG Energy Wind Power i en fondsbørsmeddelelse om handelen.

Westermost Rough ligger 8 kilometer fra Yorkshires kyst, øst for Hull i Storbritannien, og vil bestå af 35 stk. 6,0 megawatt møller fra Siemens Wind Power med en samlet kapacitet på 210 megawatt. Parken vil kunne levere strøm svarende til cirka 210.000 britiske husstandes årlige elforbrug.DONG Energy skal levere drifts- og vedligeholdelsesydelser til Westermost Rough fra DONG Energys base i Grimsby. DONG Energy får endvidere ansvaret for at sælge elproduktionen og de grønne certifikater fra Marubeni’s og UK Green Investment Bank’s ejerandel på 50 procent.