DONG sælger halv havvindmøllepark i milliardhandel

DONG Energy har solgt halvdelen af havvindmølleparken Borkum Riffgrund 2 til Global Infrastructure Partners for 8,7 milliarder kr. Det udløser en opjustering af ledelsens forventninger til DONGs driftsresultat for hele 2017.

Havvindmølleparken Borkum Riffgrund i den tyske Nordsø Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DONG Energy har indgået en aftale om at sælge af 50 procent af Borkum Riffgrund 2, som er et tysk havmølleprojekt på 450 megawatt (MW), til Global Infrastructure Partners (GIP). Det oplyser DONG mandag i en meddelelse til fondsbørsen.

Den samlede salgspris for den halve vindmøllepark, der er under opførelse, er på ca. 1.170 mio. euro, svarende til 8,7 milliarder kr. Som følge af aftalen opjusterer DONG Energy sine forventninger til sit driftsresultat (EBITDA) for hele 2017 fra 15-17 milliarder kr. til 17-19 milliarder kr.

DONG har tidligere handlet med den britiske infrastrukturinvestor, idet GIP også ejer halvdelen af en anden af DONG Energys tyske havmølleparker, Gode Wind 1.

»Vi er glade for at kunne bygge videre på det partnerskab, vi etablerede med GIP i forbindelse med Gode Wind 1 i 2015. Partnerskabet har været en succes for alle parter, og vi vil gøre vores bedste for at sikre, at samarbejdet om Borkum Riffgrund 2 bliver lige så vellykket,« siger Samuel Leupold, koncerndirektør og CEO for Wind Power i DONG Energy.

DONG Energy er ansvarlig for alle dele af EPC-kontrakten i forbindelse med opførelsen af vindmølleparken. Derudover kommer DONG Energy til at have ansvaret for vindmølleparkens langsigtede drifts- og vedligeholdelsesaktiviteter, som vil finde sted fra O&M-basen i Norddeich, ligesom DONG Energy skal etablere en afsætningskanal til elproduktionen fra GIPs andel af Borkum Riffgrund 2.

Handelen er betinget af godkendelse fra konkurrencemyndighederne og forventes afsluttet inden udgangen af 2017.