DONG sælger del af møllepark for 5,8 milliarder kr.

DONG Energy fortsætter sin strategi med at frasælge ejerandele i sine vindmølleparker. Salget bygger på en ny finansieringsstruktur.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske energiselskab DONG Energy har netop meddelt, at man har frasolgt 50 procent af sin tyske havvindmøllepark Gode Wind 1 for 5,8 milliarder kroner.

Køberen er Global Infrastructure Partners, som finansierer den milliardstore pris ved at udstede obligationer til tyske, institutionelle investorer. I spidsen for disse investorer står Talanx, en af Tysklands største forsikringskoncerner.

»Jeg glæder mig over dette partnerskab, og det er med stor fornøjelse, at jeg kan byde GIP velkommen som partner i DONG Energy. Jeg er også meget begejstret over udviklingen af DONG Energy’s førende partnerskabsmodel som gør, at vi nu kan præsentere denne innovative, langsigtede investeringsmulighed i havmøllesektoren for tyske institutionelle investorer,« siger Samuel Leupold, Executive Vice President i DONG Energy Wind Power.

Med frasalget fortsætter DONG sin hidtidige strategi om at frasælge større andele af sine havvindmølleparker. Tidligere købere har inkluderet pensionskasser, men også Lego-pengetanken Kirkbi samt Oticon Fonden.

At frasalget er et led i DONGs strategi illustreres også af, at det 5,8 milliarder kroner store frasalg ikke ændrer ved energiselskabets forventninger til 2015.

Havvindmølleparken, der kommer til at bestå af 55 Siemens møller, er endnu ikke i drift. Det forventer DONG, at den kommer i 2016.

Chef for partnerskaber i DONG Energy, Martin Neubert, fortæller om det nyeste milliardsalg: