Dong-partner afslører priser på havvindmøller

Lidt usædvanligt afslører den spanske vindparkgigant Iberdrola i en meddelelse mandag prisen for de møller, som det sammen med partneren Dong Energy har bestilt hos Siemens Wind Power til den britiske havmøllepark Duddon Sands.

Siemens Wind Power skal bygge de mange vndmøller for Dong Energy og Iberdrola. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dong og Iberdrola oplyste allerede 16. juni, at de sammen havde besluttet at opføre vindmølleparken, og at parken i øvrigt ville komme til at bestå af 108 Siemens-møller på hver 3,6 megawatt, altså samlet på 389 megawatt.

Kontrakten med Siemens er nu blevet underskrevet, og i den forbindelse har Iberdrola, i modsætning til Dong Energy, valgt at sende nogle supplerende oplysninger ud omkring vindmølleordren, herunder om kontraktsummen.

- Kontrakten, den største nogensinde af denne type underskrevet af det spanske selskab, er på næsten 700 millioner euro. Aftalen inkluderer design og transport til havnen i Belfast, installation og offshore opstart af de 108 stk. 3,6 megawatt, 80 meter høje vindmøller. Møllerne leveres med en 5-årig garanti fra idriftsættelsestidspunktet, under en separat vedligeholdelseskontrakt, skriver Iberdrola i meddelelsen.

Megawattprisen for de pågældende møller, og de nævnte tillægsydelser, kan dermed opgøres til knap 1,8 mio. euro per megawatt.

Dong og Iberdrola oplyste 16. juni, at opførelsen af vindmølleparken samlet set ville komme til at koste ca. 14 milliarder kroner, og heraf udgør aftalen med Siemens altså i omegnen af 5 milliarder kroner.