DONG på opkøb i Tyskland

Dong fortsætter deres jagt på markedsandele i Tyskland med opkøbe af det tyske energihandelsselskab KOM-STROM.

Foto: Scanpix. DONG fortsætter deres jagt efter markedsandele i Tyskland.
Læs mere
Fold sammen
200 mio. kroner bruger DONG Energy nu på at få yderligere fodfæste på det tyske marked. DONG har i dag offentliggjort købet af cirka 84 procent af aktierne i det tyske engroshandelsselskab KOM-STROM AG fra det hollandske energiselskab Essent.

KOM-STROM er et engroshandelsselskab baseret i Leipzig - med 35 medarbejdereder har været i for handel med energiprodukter i mere end ti år.

”Muligheden for at overtage aktiemajoriteten i KOM-STROM ligger fint i tråd medvores ambitioner om at styrke engroshandelsforretningen i Tyskland, som gennemde seneste fire år er opbygget gennem aktiviteterne i DONG Energy Sales GmbH,” siger Kurt Bligaard Pedersen, koncerndirektør i DONG Energy.

Satser på gas
DONG Energy er i forvejen repræsenteret på det tyske energimarked medengroshandelsselskabet DONG Energy Sales GmbH med base i Hamburg.Kerneforretningen i dette selskab er salg af el og gas.

”DONG Energy gør KOM-STROM i stand til at udvide sine tilbud særligt inden forgas og giver os også adgang til en række aktiver og ambitiøse projekter på detyske markeder”, siger Markus Laukamp, koncernchef i KOM-STROM.

Handlens gennemførelse er betinget af endelig godkendelse hos EU'skonkurrencemyndigheder og det tyske finanstilsyn BAFIN. Godkendelserneforventes at foreligge i løbet af efteråret 2009.