DONG overvejede opkøb af Bladt Industries

Umiddelbart inden fyringen af DONGs tidligere koncernchef, Anders Eldrup, overvejede DONG Energy at købe en del af offshore-selskabet Bladt Industries.

»Kort før jeg blev afskediget ... gik vi med overvejelser om at købe en del af Bladt Industries,« siger Anders Eldrup, tidligere topchef i DONG. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det nordjyske offshoreselskab Bladt Industries var i vinteren 2011-2012 ved at blive koblet endnu tættere sammen med en af sine store kunder, DONG Energy. DONG over-vejede nemlig at købe en del af Bladt.

Overvejelserne fremgår af resultatet af voldgiftssagen mellem DONG og selskabets fyrede koncernchef, Anders Eldrup, og bekræftes af Eldrup.

»Kort før jeg blev afskediget – så det har været omkring årsskiftet 2011-2012 – gik vi med overvejelser om at købe en del af Bladt Industries,« siger Anders Eldrup.

Hvorfor blev det ikke til noget?

»Der er fortrolighed med hensyn til de beslutninger, der træffes i bestyrelsen, så det kan jeg ikke komme ind på,« siger han.

Bladt producerer blandt andet stålkonstruktioner til fundamenter til havvindmøller, og DONG var og er en stor kunde. Derfor var det naturligt at involvere DONG i sine planer, da de tre daværende ejere ønskede at sælge, forklarer tidligere formand for Bladt, Kaj Taidal i dag.

Taidal sad med ved alle møderne i den mere end to år lange salgsproces, og han forklarer, at der var »mange mulige købere på banen undervejs«. I sidste ende solgte kapitalfondene Maj Invest og Industri Udvikling samt Bladts ledelse i foråret 2012 deres ejer-andel til kapitalfonden Nordic Capital.

»Der var en dialog med DONG, og vi havde et enkelt møde om et muligt opkøb. Men det blev ikke til noget, og vi ved jo ikke, hvilke overvejelser DONG Energys bestyrelse har haft. Det må du spørge dem om,« siger Kaj Taidal.

Statens energiselskab ønsker ikke at kommentere opkøbsplanerne.

»Det har vi ikke nogen kommentarer til,« siger Karsten Anker Petersen, kommunika-tionschef i DONG Energy.