Dong overhørte Mærsk-advarsler

Mærsk og Bayerngas advarede Dong mod at investere 4 mia. kr. i en ny platform til oliefeltet Hejre, men Dong Energy overhørte advarslerne, og platformen er indtil videre forsinket og nedskrevet kraftigt.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På trods af, at Mærsk, som leder af Dansk Undergrunds Consortium (DUC), tilbød Dong Energy og partneren Bayerngas at koble Hejre-feltet op til et af DUC's nærliggende felter, insisterede Dong på at investere i en ny platform - en investering på 4 mia. kr. Knap fire år senere er platformen mindst to år forsinket, og Dongs olieforretning er blevet nedskrevet med 16 mia. kr.

Det skriver Børsen.

Bayerngas' pressechef, Erik Eriksen, fortæller, at selskabet havde en anden holdning end Dong, men Dong sad på 60 pct. af feltet og kunne gennemtrumfe sin egen løsning.

»Vi havde en anden mening end operatøren«, fortæller han til Børsen.

Hos Dong Energy mener man ikke, at tiden er til at efterrationalisere, og at årsagen til problemet i øvrigt er leverandøren af platformen.

»Beslutningen om at gennemføre Hejre-feltet blev truffet i februar 2012. Siden da har det vist sig, at leverandørerne ikke har været i stand til at levere platformen til den aftalte tid og specifikation«, siger Dongs kommunikationschef Martin Barlebo til Børsen.