DONG over for ny hollandsk budrunde

DONG har netop vundet en budrunde på opførelsen af to hollandske havmølleparker, og selskabet står allerede nu over for muligheden for endnu en milliardauktion.

Med et historisk lavt bud på 0,54 kr. per kWh for al grøn havstrøm i de første 15 år vandt DONG Energy over de 37 andre bud i auktionen om Borssele Wind Farm 1 og 2 på samlet 700 megawatt (MW). (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

»Det forventes, at budrunden for den næste havmøllepark (Borssele Wind Farm 3 og 4) vil blive afsluttet i den sidste uge af september 2016,« lyder det i en meddelelse fra den hollandske regering.

DONG har ingen kommentarer til, hvorvidt selskabet vil byde på de to havmølleparker.

Med et historisk lavt bud på 0,54 kr. per kWh for al grøn havstrøm i de første 15 år vandt DONG Energy over de 37 andre bud i auktionen om Borssele Wind Farm 1 og 2 på samlet 700 megawatt (MW).

DONG har et erklæret mål om at blive verdens grønneste energiselskab med en klar satsning på vindenergi, hvilket får flere i vindbranchen til at forvente, at DONG vil gå hårdt ind i kampen om at vinde de to næste hollandske havmølleparker.

»Vi har endvidere for nylig åbnet et kontor i Haag i Holland med henblik på at forberede vores deltagelse i de kommende hollandske budrunder,« lyder det fra Dong-ledelsen i prospektet offentliggjort forud for børsnoteringen 9. juni.