DONG og Vattenfall: Vindenergi er for ustabil

Selv om der blæser grønne vinde over dansk energipolitik, understreger Danmarks to energiselskaber, at elkunder også i fremtiden vil få størstedelen af deres elforbrug fra kulfyrede værker.

Hverken DONG Energy eller Vattenfall mener, at vindenergi er vejen frem på kort eller mellemlang sigt, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Vindenergi kan ikke i overskuelig fremtid løse energiproblemet, fordi vindenergi er for ustabil og måske for dyr, siger adm. direktør Anders Eldrup, DONG Energy.

Også Vattenfall, der tegner sig for 25 procent af den danske energiproduktion, satser på kulkraft.

- Kulkraft er nødvendig i en overgangsperiode, men vi arbejder for, at CO2-udledningen til atmosfæren skal nedbringes til det teknisk mulige, siger Vattenfalls kommunikationschef, Marianne Grydegaard.

Hun mener, det er urealistisk at forestille sig, at vindenergi kan overhale andre energiformer inden for de kommende 10 år.

Meldingerne fra de to energiselskaber kommer på et tidspunkt, hvor regeringen er på trapperne med sit bud på en ny energipolitisk kurs. En kurs, der styrer mod, at den vedvarende energi skal spille en langt større rolle i Danmarks energiforsyninger.

Vindenergi dækker i dag omkring 20 procent af Danmarks energibehov.

Ritzau/RB-Børsen