DONG må vente på sin nye formand

DONG Energy bekræfter tirsdag formiddag, at den tidligere Mærsk-reder Thomas Thune Andersen bliver ny bestyrelsesformand efter Fritz Schur. DONG må imidlertid vente på ham, da han først kan tiltræde efter den 17. juli.

Thomas Thune Andersen må vente med at tiltræde som DONG-formand til efter 17. juli 2014 Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bøje Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DONG Energy må vente på sin kommende bestyrelsesformand Thomas Thune Andersen. Han kan nemlig ikke tiltræde umiddelbart efter generalforsamlingen onsdag, fordi han første skal løses fra en post som bestyrelsesmedlem i britiske energikoncern Scottish & Southern Energy (SSE), der er et førende energiselskab, som producerer og distribuerer elektricitet og naturgas til kunder i Storbritannien og Irland.

»Idet SSE og DONG Energy har et partnerskab inden for vindenergi, skal Thomas Thune Andersen udtræde af SSE's bestyrelse, før han kan vælges som formand for DONG Energy. Dette sker ved generalforsamlingen i SSE den 17. juli 2014, hvorefter Thomas Thune Andersen snarest derefter vil blive valgt som formand for bestyrelsen for DONG Energy A/S på en ekstraordinær generalforsamling,« skriver DONG i en meddelelse til fondsbørsen.Da Thomas Thune Andersen først tiltræder formandsposten efter en ekstraordinær generalforsamling, indstiller nomineringskomitéen i DONG, at Novozymes' adm. direktør Benny D. Loft vælges til formand på den ordinære generalforsamling den 12. marts 2014 med henblik på at varetage hvervet i den mellemliggende periode. Nomineringskomitéen indstiller samtidigt, at Carlsbergs koncernfinansdirektør Jørn Peter Jensen vælges som ny næstformand for DONG.


Den kommende bestyrelsesformand Thomas Thune Andersen har mange års erfaring fra energisektoren og sidder i dag i bestyrelsen i en række internationale virksomheder, der beskæftiger sig med energi, logistik og distribution. Udover posten i SSE er han blandt andet formand for bestyrelsen for Lloyd’s Register Group og næstformand i VKR Holding.