DONG løfter sløret for udbyttepolitik

Passager i dagens kvartalsregnskab fra DONG afsløret, hvad selskabet vil give i udbytte, når børstilværelsen starter.

Thomas Thune Andersen, bestyrelsesformand i DONG Energy, har kurs mod en børsnotering af energiselskabet og løfter nu lidt af sløret for udbytteplanerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

DONG Energy har stadig som officielt mål at gå på børsen senest ved udgangen af første kvartal 2017. Men hvor der ikke er opdateringen i forhold til timingen af børsnoteringen, så giver DONG en indikation på, hvad investorer kan forvente sig i udbytte.

Således skriver selskabet på side 5 i sit regnskab:

»Under antagelse af at børsnoteringen sker inden udgangen af 1. kvartal 2017, vil vores udbyttepolitik bliver opdateret til følgende: Vi forventer at betale 2,5 mia. kr. i udbytte for helåret 2016. I de følgende år imod 2020, er det vores målsætning, på baggrund af den forventede stigningen i pengestrømme fra idriftsættelse af nye havmølleparker, at øge det årlige udbytte med en høj encifret sats i forhold til udbyttet det forrige år,« skriver DONG Energy.

Denne artikel kaldte tidligere DONG for en udbytteaktie, men DONG oplyser, at deres udbytte faktisk vil ligge ganske lavt i forhold til sammenlignelige selskaber.