DONG lægger pres på Tyskland for flere havvindparker

Energiselskabet DONG ser muligheder i Tyskland og bruger forbundsdagsvalgkampen til at presse på for flere havvindparker.

Arkivfoto. Energiselskabet Dong ser muligheder i Tyskland og bruger forbundsdagsvalgkampen til at presse på for flere havvindparker.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

Mandag afholder DONG indvielse af nye vindparker i Berlin tæt på de politiske beslutningstagere for at øge opmærksomheden omkring havvind som en driftssikker og billig energikilde.

Dong ønsker, at den tyske regering hæver ambitionerne for vindenergi. Regeringen har i dag et mål om at have 15 gigawatt installeret inden 2030.

»Jeg håber, at en ny regering vil øge det til mindst 25 gigawatt, så Tyskland kan indfri sine langsigtede klimamålsætninger. Industrien har bevist, at den kan levere mere end tidligere forventet på en driftsøkonomisk forsvarlig måde,« udtaler DONGs strategichef i Tyskland, Martin Neubert.

Selv om industrien er klar, er der udfordringer.

»Men det handler om, at vi må synkronisere udviklingen med opbygningen af vores netværk, og der er vi bagefter flere steder,« udtaler Reiner Baake, der er departementschef i det tyske erhvervs- og energiministerium, ifølge Børsen.

Problemet i Tyskland er, at de nordtyske delstater fører an i produktionen af energi fra vedvarende kilder, men at elkablerne, der skal levere strøm til den sydlige del af landet, endnu ikke er på plads.