Dong køber stort amerikansk offshore-projekt

Dong Energy har overtaget et amerikansk udviklingsprojekt inden for offshore-vind.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske energiselskab har overtaget rettighederne til et projekt på mere end 1000 megawatt (MW) ud for Massachusetts' kyst, som blev tildelt RES den 29. januar 2015.

Det er første gang, at Dong Energy involverer sig i et projekt uden for Europa.

- USA er et interessant marked for offshore-vind, da det har potentiale til at blive et vigtigt område for den fremtidige udvikling. Vi har allerede en række projekter i vores projektportefølje i Nordvesteuropa, der kan opføres efter 2020, som vi vil fortsætte med at udvikle, siger Samuel Leupold, der er Executive Vice President i Dong Energy Wind Power, i en meddelelse.

- Med overtagelsen af dette offshore vind-udviklingsprojekt i USA udvider vi vores geografiske område og bevæger os ind på det markedspotentiale, der ligger uden for vores nuværende aktivitetsområde, fortsætter han.

RES vil fortsat bidrage til udviklingen af projektet, som overdrages til Dong Energy, når den endelige godkendelse er faldet på plads.

- Forholdene på siten er meget lig dem, som vi i øjeblikket arbejder med i Nordvesteuropa, hvilket betyder, at projektet kan udvikles ved hjælp af velkendt teknologi og logistik, siger Samuel Leupold.

Dong Energy udpegede senest en mølleleverandør, da Siemens Wind Power blev valgt til anden fase af udvidelsen af den britiske offshore-park Walney.

Forinden var MHI Vestas Offshore Wind blevet valgt til parkens første fase, ligesom det dansk-japanske joint venture sidste år løb med ordren på Burbo Bank-udvidelsen på 258 megawatt. Ingen af de to danske mølleproducenter har indtil videre leveret møller til det amerikanske marked.

Siemens Wind Power så længe ud til at skulle opføre den første offshore-park i amerikansk farvand, men projektet Cape Wind oplevet en række forsinkelser og ser nu ud til ikke at blive realiseret. Dermed ser franske Alstom ud til som de første at få hul på markedet, når franskmændene leverer 30 MW til projektet Block Island, der skal gå i drift i 2016.

/ritzau/FINANS