DONG køber skib til 820 mio.

A2SEA, der ejes af DONG Energy, har indgået en aftale med et kinesisk selskab om konstruktion af et nyt specialbygget skib til brug for installation af havvindmøller.

Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

A2SEAs nye skib til 820 mio. kr. skal bruges til at fastholde selskabets position som førende leverandør af installationsydelser til opførelse af havvindmøller. I øjeblikket er det DONG-ejede selskab markedsleder, og fremtiden byder på endnu flere ordrer.

"En stigning i antallet af havmølleprojekter i den nærmeste fremtid vil medføre endnu større efterspørgsel efter installationsskibe end i dag. Med det nye højt avancerede skib vil vi kunne imødekomme vores kunders behov," udtaler administrerende direktør i A2SEA Jens Frederik Hansen i en pressemeddelelse.

Målet er, at det nye skib med navnet Sea installer skal designes, så det kan fragte mellem otte og ti vindmøller på én gang. Det er betydeligt mere end kapaciteten for de skibe, der findes på markedet i dag.

Nyheden om købet af det kinesisk-producerede skib ændrer ikke på DONG Energys tidligere udmeldte forventninger til det finansielle resultat for regnskabsåret 2010.