Dong klar til tysk priskrig om havvind

I Tyskland spidser priskrigen til på markedet for havvindmøller, da de tyske politikere har skarpt øje på at bruge færre skattekroner på investeringer i havvind efter bundrekord i Danmark. Det vil sætte Dong Energys konkurrencedygtighed på prøve under den næste tyske budrunde i 2017. Det skriver Børsen.

Arkivfoto. I Tyskland spidser priskrigen til på markedet for havvindmøller, da de tyske politikere har skarpt øje på at bruge færre skattekroner på investeringer i havvind efter bundrekord i Danmark Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tyskland er allerede Dongs næststørste marked efter Storbritannien, og selskabet håber på massiv vækst på det tyske marked for havvindmøller i 2017.

- Vi har forberedt os i fem-syv år på næste budrunde i april 2017 og april 2018, og vi har fem projekter klar, hvor der vil være synergifordele i forhold til de områder, vi allerede har, fordi de nye projekter er i nærheden, forklarer Dongs topchef for Tyskland, Martin Neubert, til Børsen.

Dong har et mål om at have installeret 11-12 gigawatt i havvindkapacitet inden 2025. Der mangler 4 gigawatt, og de to tyske budrunder giver muligheder for i alt 3,1 gigawatt.

Efter Tysklands beslutning om at udfase atomkraft og reducere brugen af kulkraft, ser Tyskland havvind som en vigtig energikilde.