DONG klar med børsnoteringsplan

DONG har netop offentliggjort sine planer for en børsnotering inden for 18 måneder. Gasdistribution skal sælges til staten, og der skal foretages et strategisk review af olie- og gasforretningen. Staten bevarer aktiemajoritet efter børsnotering.

DONG Energy gør sig klar til børsnotering inden for de næste 18 måneder. Selskabet satser dog på at gøre det »så hurtigt som muligt«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DONG har netop offentliggjort sin ventede plan for vejen mod en børsnotering. Her skriver DONG blandt andet, at man vil børsnoteres inden for 18 måneder, men så hurtigt som muligt.

»DONG Energy planlægger at gennemføre en børsintroduktion inden for de næste 18 måneder, betinget af markedssituationen. DONG Energy vil nu gå i gang med forberedelserne, således at en børsintroduktion kan finde sted så hurtigt som mulig,« skriver DONG, der også planlægger at frasælge selskabets gasdistributionsforretning samt olie- og gasrørledninger til Energinet.dk.

»DONG Energy vil, i fælles forståelse med den danske stat, på et passende
tidspunkt og på markedsvilkår, sigte mod at frasælge selskabets
gasdistributionsforretning samt olie- og gasrørledninger til Energinet.dk,« skriver DONG.

Desuden gør DONG Energy klar til at lave et såkaldt strategisk review af sin olie- og gasforretning, der har været presset af den lave oliepris.

»DONG Energy vil gennemføre et strategisk review af  selskabets E&P-forretning med henblik på at beslutte, hvordan man bedst kan positionere E&P fremover,« skriver DONG.

Desuden fremgår det også af fondsbørsmeddelelsen, at staten også efter en børsnotering vil beholde aktiemajoriteten i DONG.

Det er ikke første gang, at DONG forsøger at gå på børsen. Lige inden finanskrisen var energiselskabet mere en tæt på at trykke på børsnoteringsknappen, men på grund af uroen på de finansielle markeder, valgte man at afbryde børsnoteringen i sidste øjeblik.

I forbindelse med kapitaludvidelsen i DONG blev energiselskabet værdisat til 31,5 milliarder kroner.