DONG kigger videre på USA

DONG Energy har de lange briller på og udforsker mulighederne havvindmølleprojekter i USA ud over det projekt, selskabet allerede har i Massachusetts.

Foto: ERIK REFNER

»Vi er et nordeuropæisk energiselskab,« sådan har parolen i mange år lydt fra DONG-hovedkontoret i Gentofte. Men efter 2020 kan det ændre sig.

DONG Energy har allerede sikret sig et udviklingsprojekt ud for Massachusetts' kyst i USA på potentielt en gigawatt, men der kan være mere på vej fra USA, afslører topchef Henrik Poulsen på en telekonference efter halvårsregnskabet for 2015:

»Markedet for offshore (i USA, red.) er stadig i sin vugge, men vi mener, det har stort potentiale til fremtidig udvikling. Ud over projektet i Massachusetts fortsætter vi med at overvåge og evaluere potentielle projekter i andre stater langs den amerikanske østkyst,« siger Henrik Poulsen.

Projekterne ligger dog noget ude i fremtiden. I først omgang har DONG fokus på sin portefølje, der strækker sig frem mod 2020. Her skal koncernen efter planen have installeret mindst 6,5 gigawatt havvindkraft. I slutningen af i år har man efter planen nået tre gigawatt.

Markedet for vindenergi i USA er meget udviklet og har i mange år været drivkraften for en række grønne, danske virksomheder. De amerikanske støtteordninger har dog været meget svingende, og endnu er der ikke et støtteregime på plads til havvindmøller.

På trods af at amerikanske DONG-vindparker langt fra er givet, har selskabet allerede etableret et kontor i Boston, som man i øjeblikket er i gang med at bemande.

DONG Energy opjusterer trods faldende olie- og gaspriser. Se med her: