Dong installerer sidste havmølle i tysk kæmpeprojekt

Dong Energy kan nu sætte flueben ved det store havmølleprojekt Gode Wind i Tyskland.

Dong Energy kan nu sætte flueben ved det store havmølleprojekt Gode Wind i Tyskland.  (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den sidste af i alt 97 vindmøller blev installeret tidligt torsdag morgen, og dermed er opførelsen af Gode Wind 1 og Gode Wind 2 på i alt 582 megawatt afsluttet efter lidt over et års arbejde.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Dong.

Vindparkerne skal fremover producere strøm nok til at dække elforbruget i 600.000 tyske husstande.

»Gode Wind 1 og 2 er vores andet og tredje projekt i Tyskland. Vores første tyske havmøllepark, Borkum Riffgrund 1, blev indviet sidste år. Jeg er glad for, at vi igen kan bidrage til den grønne omstilling i Tyskland. Med opførelsen af så store projekter opnås der stordriftsfordele, hvilket bidrager til at nedbringe omkostningerne ved havvind,« siger direktør for Dong Energy Trine Borum Bojsen ifølge meddelelsen.

Dong Energy solgte sidste år halvdelen af Gode Wind 1 på 330 megawatt til Global Infrastructure Partners for 5,8 mia. kr. Forinden i 2014 blev halvdelen af Gode Wind 2 solgt fra til et konsortium bestående af fire danske pensionskasser - PKA, Industriens Pension, Lærernes Pension og Lægernes Pensionskasse. Prisen for halvparten var omkring 4,5 mia. kr.

Gode Wind 1 er på 330 megawatt, mens Gode Wind 2 har en kapacitet på 252 megawatt. Siemens har leveret møllerne, der hver har en kapacitet på 6 megawatt.