DONG i milliardminus trods fremgang

DONG Energy kan melde om bedring, men ender alligevel med et milliardminus i 2013. Driftsindtjeningen overgik dog forventningerne og ventes at vokse yderligere i 2014.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den statskontrollerede energigigant DONG Energy kan - efter et par tumultariske måneders kamp for at få amerikanske Goldman Sachs ind som ny storaktionær - igen sætte fokus på driften med regnskabet for 2013.

Og det viser, at DONG er på rette vej ud af krisen, om end der er et godt stykke vej til et acceptabelt indtjeningsniveau. Bundlinjen viste et underskud på 1,0 milliarder kroner, mens det i 2012 blev til et dundrende underskud på 4,0 milliarder kroner.

Driftsindtjeningen (EBITDA) steg til 15,0 milliarder kroner fra 8,6 milliarder kroner. Det overgår DONGs forventning om en driftsindtjening i niveauet 13,5-14,5 milliarder kroner.

Det er nedskrivninger på fem milliarder kroner, der er årsagen til, at fremgangen ikke er nok til at trække bundlinjen i plus.

DONG Energy venter yderligere fremgang i år, hvor driftsindtjeningen (EBITDA) ses nå niveauet 15-17 milliarder kroner.

Fremgangen i resultaterne er et klart udtryk for de store besparelser og mange fyringer, som DONG Energy har gennemført, siden Henrik Poulsen kom til som topchef i august 2012.

DONGs enorme investeringer i havvindmølleparker begynder så småt at give resultater, men også her går der stadig nogle år, inden investeringerne for alvor vil slå igennem på bundlinjen.

Kigges der på omsætningen, så steg den til 73,1 milliarder kroner fra 67,2 milliarder kroner i 2012.