DONG hyrer storbank til børs-køreplan

DONG Energy bekræfter nu, at man har hyret den amerikanske storbank J.P. Morgan som rådgiver i forbindelse med den mulige børsnotering af energikæmpen. DONG kommenterer dog ikke direkte på rygterne om frasalg af olie- og gasforretningen.

Foto: Claus Fisker

DONG Energy bekræfter nu i en pressemeddelelse, at man har ansat den amerikanske storbank J.P. Morgan som rådgiver i forbindelse med den proces, der muligvis skal lede til en børsnotering.

Det sker efter, at nyhedsbureauet Bloomberg i sidste uge rapporterede, at netop J.P. Morgan var blev sat til at undersøge mulighederne for et salg af DONGs olie- og gasdivision.

Om den amerikanske storbank vitterligt undersøger mulighederne for en udskillelse af olie- gasdelen, løfter DONG dog ikke sløret for. Man nøjes med at bekræfte, at man arbejder på en køreplan frem mod en eventuel børsnotering, men afholder sig fra at kommentere det videre indhold.

»Processen er stadig i en indledende fase og forventes ikke afsluttet  før anden halvdel af 2015. På nuværende tidspunkt undersøges forskellige scenarier, men der er ikke truffet nogen beslutninger,« skriver DONG Energy i pressemeddelelsen.

Der har gennem længere tid været spekuleret i, om DONG vil give mest værdi for aktionærerne som energikonglomerat eller som opsplittet virksomhed. En række analytikere vurderede for nogle uger siden, at DONGs olie- gasforretning kunne være en attraktiv investering for Maersk Oil.