DONG hyrede Anders Eldrups ven

Den fyrede DONG-direktør Anders Eldrup gav en ven og tidligere kollega fra Finansministeriet en opsigtsvækkende kontrakt med energikoncernen.

Anders Eldrup, da han var departementschef i Finansministeriet. Flere af de medarbejdere, som efter alt at dømme er blevet begunstiget af Eldrup, har en fortid i finansministeriet. Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER ELMHOLT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jakob Baruël Poulsen lader ikke til at være den eneste, der har nydt godt af Anders Eldrups gunst og DONGs pengepung. Den tidligere direktørs personlige ven Jørgen Rosted har gennem længere tid været hyret af DONG til at levere særlige konsulentydelser inden for Clean Tech, selv om han ikke umiddelbart har den store erfaring inden for området. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

"Den type aftaler vil altid få alarmklokkerne til at ringe. For når man ansætter en person tæt på sig selv, er man nødt til at redegøre fyldestgørende for, hvor netop den person har særlige kvalifikationer til netop den opgave," siger professor i selskabsledelse ved handelshøjskolen i København, Caspar Rose.DONG bekræfter, at Jørgen Rosted gennem de senere år har løst en række konsulentopgaver for selskabet, men at man endnu er ved at undersøge, om Jørgen Rosted stadig har forbindelse til DONG.

Flere af Jyllands-Postens kilder vurderer, at netop Jørgen Rosteds ansættelse i DONG er et af de forhold, som statsrevisorerne i skrivende stund er ved at granske. Ud over sit konsulentarbejde er Anders Eldrup ven og tidligere kollega også blevet udpeget til at sidde i bestyrelsen for CCC, Copenhagen Cleantech Cluster, hvor DONG er en af hovedsponsorerne.Andres Eldrup har ikke ønsket at kommentere sagen over for Morgenavisen Jyllands-Posten. Det har heller ikke været muligt at komme i kontakt med Jørgen Rosted.