DONG har valgt børsbanker

Finansministeriet oplyser, at DONG har valgt banker til den forestående børsnotering. Nordea og Danske Bank er blandt de udvalgte.

Foto: Søren Bidstrup. Thomas Thune Andersen har som formand for DONG netop valgt emissionbanker til den forestående børsnotering.
Læs mere
Fold sammen

DONG er et skridt nærmere sin børsnotering og har nu sat navne på de banker, der skal føre energikæmpen mod en børsnotering. Det drejer sig om i alt seks banker, hvor Nordea og Danske Bank også er repræsenteret.

De andre banker er J.P. Morgen, Morgan Stanley, Citi Group og UBS. Dermed er cremen af den internationale finansverden også repræsenteret i børsnoteringen.

De tre hovedbanker på børsnoteringen bliver Nordea, J.P Morgen og Morgan Stanley, mens de tre andre banker skal tjene i det næste lag. Desuden er Danske Bank og Nordea valgt som »joint Nordic retail co-ordinator,« hvilket groft sagt vil sige, at de også skal stå for aktiesalg målrettet private.

Det er værd at bemærke, at Goldman Sachs ikke er med som emissionsbank, selvom selskabet er den næststørste investor i DONG. Da serviceselskabet ISS gik på børsen i 2014, var Goldman derimod både delvis ejer og emissionsbank.

Børsnoteringen af DONG bliver en af de mest prestigefyldte i Danmark i lang tid og måske nogensinde. Også i europæisk sammenhæng er der tale om en lækkerbisken grundet den store opmærksomhed, der vil være på DONG - men formentlig også på grund af honoraret.

DONG offentliggjorde tidligere på året sin køreplan for børsnotering, hvori man skrev, at man seneste vil være på børsen i starten af 2017, men at man i øvrigt ville forsøge at gøre det så hurtigt som muligt.