DONG giver Vestas-joint venture milliardordre i England

Vestas' joint venture med japanske Mitsubishi har modtaget en kæmpe ordre på at levere vindmøller med en samlet kapacitet på 330 Megawatt til et offshore-projekt i England.

Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

MHI Vestas Offshore Wind har modtaget en fast og ubetinget ordre på 40 stk. V164-8.0 MW-møller til offshore-projektet Walney Extension West i England.

Ordren på 330 MW, der er placeret af DONG Energy, omfatter levering og idriftsættelse af vindmøllerne, samt en femårig serviceaftale, oplyser Vestas onsdag..

MHI Vestas Offshore Wind er et 50/50 pct. joint venture mellem Vestas og Mitsubishi Heavy Industries.Vestas oplyser ikke den konkrete værdi af ordren, men Vestas offentliggør faste og ubetingede ordrer modtaget af MHI Vestas Offshore Wind med en værdi på mere end 1 milliard.

MHI Vestas Offshore Wind har siden februar været DONGs foretrukne leverandør på projektet, hvis det altså blev til noget. Det er nu endeligt bekræftet, og ordren er i hus.

Walney Extension projektet ligger i Det Irske Hav, ca. 35 km. nordvest for Fleetwood og Blackpools kyst. Den nye MHI Vestas-ordren går til den første fase af  Walney Extension havvindmølleparken, som ender med at blive på 660MW. Når projektet står endeligt færdigt, vil det kunne levere strøm til flere end 460.000 husstande.

Det er blandt andet den stærke ydeevne i V164-kæmpemøllen, der har fået DONG til at pege på Vestas.

» V164 8,0 MW-vindmøllens performance har været afgørende for vores beslutning om at vælge denne vindmølle til første fase af Walney Extension udviklingsprojektet,« sagde Samuel Leupold, der er vicedirektør i Dong Energy Wind Power, således i en pressemeddelelse, da Vestas blev valgt som foretrukken leverandør i februar.

Og hos Vestas har man i dag svært ved at få armene ned.

»Vi er stolte over, at DONG Energy endnu en gang har valgt at samarbejde med MHI Vestas om levering af V164-8.0 MW-møller til Walney Extension West projektet,« skriver  MHI Vestas adm. direktør Jens Tommerup i en pressemeddelelse.

»Det er det andet projekt med brug af  V164-8.0 MW-møller, og vores ordrebeholdning sammen med DONG Energy er nu på 588 MW, hvilket viser den tillid kunden har til vores teknologi og vores virksomhed,« fortsætter han.