DONG-formand: Fordobling af værdi ikke overraskende

Formanden for DONG mener, at det var en veleksekveret plan, som gør, at Dong er fordoblet i værdi på bare tre år.

Formanden for DONG mener, at det var en veleksekveret plan, som gør, at Dong er fordoblet i værdi på bare tre år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Dongs formand, Thomas Thune Andersen, er slet ikke forbavset over, at selskabet er fordoblet i værdi på bare tre år. Han mener, at det er en naturlig del af en veleksekveret plan.

Det skriver Børsen.

»For tre år siden var det (Dong, red.) en nødlidende virksomhed og med et skrigende behov for kapital - men med en plan,« siger Dongs bestyrelsesformand, Thomas Thune Andersen, til Børsen.

Formanden mener, at det netop var den plan, og eksekveringen heraf, som gør, at Dong er fordoblet i værdi på bare tre år.

For tre år siden var størstedelen af forretningen bundet op på aktiver i oliebranchen og likviditeten var knap, men der var en plan om at blive en anfører på grøn energi, hvilket er lykkedes, men det kunne man ikke vide sig sikker på for tre år siden, udtaler han.

Formanden bemærker yderligere til Børsen, at Goldman Sachs var en vigtig brik i at opnå den høje markedsværdi af Dong.

Det skyldes, at Goldman Sachs bød ind med risikovillig kapital og vigtig indsigt på det vedvarende energimarked, hvor investeringsbanken er verdens største investor.