DONG-formand åben for opsplitning inden børsnotering

Den danske energigigants nye formand Thomas Thune Andersen ser en mulighed i at splitte selskabet før en børsnotering for at sikre maksimal værdi.

Dongs nye formand Thomas Thune Andersen åbner op for en opsplitning af selskabet inden en børsnotering i 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nye formand i DONG Energy, Thomas Thune Andersen, ser en mulighed i at splitte selskabet op inden den danske energikæmpes børsnotering i 2018.

Det skriver Børsen.

Børsnoteringen skal sikre staten og Goldman Sachs milliarder, og det kan en opsplitning af selskabet være med til at sikre, mener Thomas Thune Andersen, der ifølge Børsen vil fremlægge det som en mulighed for aktionærerne.

»Det er helt afgørende, at der er en gruppe nye aktionærer, der har sat sig sammen om en hensigtserklæring, der siger, at man kigger på mulighederne for en notering på børsen. Her ligger et arbejde til bestyrelsen i at lægge de forskellige muligheder på bordet,« siger Thomas Thune Andersen til Børsen.

Analytiker i Jyske Bank, Jens Thomsen, synes en splittet børsnotering er en god idé:

»Det er god latin, at man får mere ud af tre forskellige fokuserede forretningsområder end for ét, der står på tre forskellige ben. Det ville være helt oplagt eventuelt at børsnotere DONG Energys vindmølledivison selvstændigt,« siger han til Børsen.

Da DONG Energy skulle børsnoteres i 2008, blev selskabets olieforretning, DONG E&P, vurderet til at være 35 milliarder kroner værd alene. Siden har der fra politisk side været åbnet op for muligheden for at sælge DONG Energys olieforretning.