Dong foretrækker Vestas-møller til stort projekt

MHI Vestas, der er et joint venture mellem Vestas og Mitsubishi, kan muligvis være på vej til at vinde en stor ordre i Tyskland.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det statslige energiselskab Dong har valgt det dansk-japanske selskab som foretrukken leverandør til det tyske havvindmølleprojekt Borkum Riffgrund 2, der har kapacitet på 450 megawatt (MW). Der er dog endnu ikke tale om en fast ordre.

Det oplyser Dong i en pressemeddelelse, og Vestas har efterfølgende bekræftet oplysningerne i en fondsbørsmeddelelse.

Det er MHI Vestas' store V164-8,0 MW-vindmølle, som Dong forklarer som hovedårsag til, at man har foretrukket MHI Vestas.

- Ydeevnen af MHI Vestas Offshore Wind 8,0 MW-vindmøllen var en afgørende faktor for, at vi valgte denne vindmølle som den foretrukne til vores Borkum Riffgrund 2-udviklingsprojekt, siger Samuel Leupold, vicedirektør for Dong Energy Wind Power.

På den anden side af bordet er der ikke overraskende tilfredshed med, at man er blevet valgt som foretrukken leverandør.

- Vi er særligt stolte over, at Dong Energy har fremhævet ydeevnen for V164-8,0-vindmøllen som en afgørende faktor for at vælge Vestas som den foretrukne leverandør til Borkum Riffgrund 2-projektet, siger Jens Tommerup, der er administrerende direktør for MHI Vestas, i en pressemeddelelse.

Dong forventer at underskrive en endelig aftale med MHI Vestas senere på året, men den endelige aftale er afhængig af, at selskabet beslutter at investere i det nordvesttyske projekt 57 kilometer ude i Nordsøen.

Borkum Riffgrund 2-projektet ligger ved siden af Borkum Riffgrund 1-projektet, hvor den sidste havmølle netop er blevet installeret. Det projekt har en kapacitet på 312 MW fordelt på 78 møller.