Dong foretager færre olieboringer

På grund af skyhøje priser på udstyr og mandskab når Dong Energy kun halvdelen af sine otte budgetterede olie- og gasboringer i 2007.

De rekordhøje oliepriser presser omkostningerne på efterforsknings- og vurderingsboringer i vejret. Efterspørgslen er den drivendende faktor i prishoppet. Alle vil finde olie. Dong Emergy lider under de pressede priser, fortæller koncerndirektør i Dong Energy, Søren Gath Hansen til dagbladet Børsen.

»Det rammer os. Det betyder selvfølgelig også, at der kan være udfordringer med at nå den produktion, man forventer,« siger han og forklarer:

»På ene side har vi de meget attraktive oliepriser, men på den anden side har vi den udfordring, at tingene bliver dyrere, og det bliver sværere at få adgang til udstyr på grund af større konkurrence om det.«

De store omkostninger på at udvinde olien opvejes at tilsvarende høje priser, når olien sælges igen. Kapaciteten er dog ikke uudtømmenlig, forklarer Søren Gath Hansen.

»Men mængderne er lavere. Og vi kan ikke bare banke løs med samme aktivitetsniveau som tidligere og skovle penge ind på de høje oliepriser.«