DONG fordobler overskud

På trods af et fald i omsætningen på én milliard kroner fordobler DONG Energy overskuddet til 2.95 mia. kroner i 1. halvår 2010. Det er blandt andet den meget kolde vinter, der fik danskerne til at skrue heftigt op for varmen, som får æren for fordoblingen.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DONG Energy har i 1. halvår af 2010 tjent styrtende på nye vindmøller og den kolde vinter 2009/10. Det viser koncernens halvårsregnskab, der netop er offentliggjort.

2.95 mia. kroner har DONG tjent i 1. halvår af 2010 - det er dobbelt så meget som i samme periode året før. Fordoblingen kommer på trods af, at omsætningen i koncernen faldt med 1 mia. kroner i 2010 til 27.7 mia. kroner. Et fald der primært skyldes faldende gaspriser.

Vindmøller guld værd

DONG Energy oplyser, at den stærke resultatfremgang primært skyldes højere produktion fra vindmøllerne og stort salg i den kolde vinter 2009-10, hvor danskerne skruede godt og grundigt op for varmen.

- Første halvår har vist en positiv udvikling for DONG Energy. Den kolde vinter og idriftsættelse af nye vindmølleparker bidrog positivt til indtjeningen. Samtidig fortsætter vi i hastigt tempo omlægningen til en mere grøn energiproduktion, siger koncernchef Anders Eldrup.

Der blev investeret for 5,9 mia. kr. i nye aktiviteter og eksisterende anlæg, herunder i vindmølleparker, gasfyrede kraftværksprojekter i Storbritannien og Holland samt i gas- og oliefelter. DONG Energy oplyser, at de forventer, at indtjeningen i 2. halvår af 2010 bliver væsentlige lavere end i 1. halvår, men at de forventer et stærkt resultat for 2010 som helhed.