Dong får opbakning fra Connie Hedegaard

Dong Energy, der er under hård beskydning på grund af selskabets planer om at opføre et nyt kulkraftværk i Nordtyskland, får nu støtte fra den nyudnævnte energi og klimaminister Connie Hedegaard (K)

Hun forstår ikke kritikken af det statsejede energiselskab.

- Vi må forholde os til den virkelige verden, og vi kommer også til at bruge fossile brændstoffer i mange år fremover, slår Connie Hedegaard fast i et interview med RB-Børsen.

Connie Hedegaard deltager på vindmøllekonferencen "European Offshore Wind Conference", hvor vindmølleindustrien tirsdag blev lovet en handlingsplan for havvindmølleparker fra EU-kommissionen. Alligevel fyldte diskussionen med Dong Energys kulkraftværk debatten.

- Det er bare en kendsgerning, at der i mange år endnu vil være større eller mindre elementer af fossile brændstoffer i et hvilket som helst europæisk land. Det kan ikke nytte noget, at folk bliver så overraskede over, at vi i rigtig mange år endnu har fossile brændstoffer - som kul - i vores energiforsyning. De samme mennesker vil jo gerne leve livet på første klasse rent materielt med et energiforbrug, der er enormt højt, lyder opsangen fra Connie Hedegaard.

I EU har man vedtaget et mål om 20 pct. vedvarende energi i 2020, og dermed er der altså stadig 80 pct., der skal komme fra andre energiformer, påpeger Connie Hedegaard.

- Dong er verdensførende inden for kulkraftværkeri, og Avedøre 2 er verdens reneste kraftværk. I Kina bygger de to nye kulkraftværker om ugen. Er det ikke bedre, at de bygger dem med noget god teknologi fremfor med noget teknologi, der sviner meget mere? I den virkelige pragmatiske verden er det jo den slags spørgsmål, man står overfor, lyder det fra energi- og klimaministeren.

Connie Hedegaard blev efter valget for nylig sat i spidsen for det nyoprettede Klima- og Energiministerium, der skal bringe København på verdenskortet i forbindelse med klimatopmødet i 2009. Der er dog ingen ærgrelse over signalværdien i et enormt kulkraftværk fra Dong.

-Vi kan jo ikke køre klimapolitik kun på signalværdier. Det kan jo ikke nytte noget, hvis vi har en befolkning, der tror, at fra nu af hedder det 100 pct. vindmøller. Det er der jo ingen mennesker med forstand på det her, der siger kan lade sig gøre, påpeger Connie Hedegaard.

RB-Børsen