Dong Energy viser interesse for havmøller ud for New York City

Dong Energy bekræfter over for Ritzau Finans sin interesse i udvikling af havvindmølleparker ud for New York City.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det amerikanske indenrigsministerium annoncerede i sidste uge, at det har en intention om at holde en auktion på forpagtning af det pågældende havområde, hvor der kan opføres en havmøllekapacitet på mere end 700 megawatt.

En række andre vinddevelopere har i forvejen bekræftet deres interesse i at deltage i processen, og Dong Energys chef for de nordamerikanske vindmølleaktiviteter, Thomas F. Brostrøm, virker også til at have en positiv holdning til projektet.

»I betragtning af områdets nærhed til load-centre i New York og Long Island har det potentiale til at være en meget attraktiv beliggenhed. Staten New York har meget høje ambitioner for vækst af vedvarende energi frem til 2030, og vi tror, at offshorevind skal spille en stor rolle for opfyldelse af målene. Vi overvåger processen og ser nærmere på mulighederne for fremtidige vækstmuligheder i New York«, siger Thomas Brostrøm i et mailsvar til Ritzau Finans.

Indtil videre har syv udviklere kvalificeret sig til at byde på auktionen, herunder Deepwater Wind, Fishermen's Energy og EDF Renewable Energy. Andre udviklere har ifølge Recharge indtil tidligt i august til at udtrykke interesse og demonstrere, at de er kvalificerede til at byde på zonen.

Zonen dækker et område på 330 kvadratkilometer og ligger 18 km. ud for kysten ved Rockaway Peninsula, Long Island.

Deepwater Wind er i øjeblikket ved at bygge USA's første kommercielle offshore-vindpark, Block Island, der opføres med 5 styk 6 MW møller fra GE - herunder med vingeblade fra den danske producent LM Wind Power - produceret på selskabets fabrik i Lunderskov.