Dong Energy vil skrue ned for olieforretningen

Dong Energy vil reducere risikoen i den fremtidige olieforretning, hvilket kan blive en stor udfordring, mener olieeksperter.

Dong Energy vil reducere risikoen i den fremtidige olieforretning, hvilket kan blive en stor udfordring, mener olieeksperter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det er ikke bare et spørgsmål om at reducere omkostninger. Det handler også om at reducere risikoen i vores olie- og gasforretning, siger Henrik Poulsen, der er topchef i Dong Energy, til dagbladet Børsen.

Ifølge to eksperter fra analyseselskabet Wood Mackenzie vil Dong Energy enten droppe eller udsætte nye og risikable investeringer og i stedet fokusere på den mere modne del af forretningen, hvor energiselskabet allerede er i produktion.

Dong Energy har netop meddelt, at den nedskriver værdien af olie- og gasdivisionen med 16 mia. kr. i det forestående årsregnskab, der udkommer til februar. De nuværende lave oliepriser lægger nemlig ikke op til mia.-investeringer i nye olieprojekter. I stedet vil Dong Energy satse på fremtidig vækst fra den grønne division, hvor omkostningerne er lavere.

Selvom Dong Energy har droppet at sælge hele oliedivisionen, tror Luke Parker fra Wood Mackenzie stadig, at Dong Energy vil prøve at sælge enkelte mere risikofyldte felter fra. Dog vurderer Parker, at det vil blive en stor udfordring for Dong Energy at finde den rette køber, da markedet i øjeblikket er meget stille.