Dong Energy overtager retten til stort mølleprojekt i USA

Dong Energy overtager rettighederne til udvikling af et amerikansk havvindmølleprojekt, der har potentiale til at blive opført med en kapacitet på over 1000 megawatt (MW) ud for kysten ved New Jersey. Det fremgår af en meddelelse fra Dong Energy, der har overtaget rettighederne fra Res Americas.

Dong Energy overtager rettighederne til udvikling af et amerikansk havvindmølleprojekt, der har potentiale til at blive opført med en kapacitet på over 1000 megawatt (MW) ud for kysten ved New Jersey. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Res Americas skal i henhold til aftalen med Dong fortsætte med at yde support til udviklingen af det pågældende havområde, som det amerikanske selskab i november 2015 vandt rettighederne til at udvikle i efter en auktion afholdt af U.S. Department of Interior's Bureau of Ocean Energy Management (BOEM).

New Jersey-rettighederne er det anden amerikanske udviklingsprojekt for Dong Energy, efter at BOEM i juni 2015 godkendte købet af selskabets første udviklingsprojekt til et område ud for kysten ved Massachusetts.

- USA er et interessant marked for offshore vind, da det har potentiale til at blive et vigtigt, fremtidigt udviklingsområde. Vi har allerede en række projekter i vores projektportefølje i Nordvesteuropa, der kan opføres efter 2020, som vi vil fortsætte med at udvikle. Med overtagelsen af dette udviklingsprojekt i USA udvider vi vores internationale sigte, siger Samuel Leupold, Executive Vice President i Dong Energy Wind Power, i meddelelsen.

Projektet i New Jersey dækker et område på i alt 650 kvadratkilometer og ligger cirka 20 km fra land. Den gennemsnitlige vanddybde er på cirka 24 meter.

- Forholdene på stedet er meget lig dem, vi i øjeblikket arbejder med i Nordvesteuropa, og det betyder, at projektet kan udvikles ved hjælp af velkendt teknologi, fortsætter Leupold.

Dong har for nylig besluttet at bygge verdens største havmøllepark på omkring 1200 MW ud for Englands kyst.