Dong Energy opfører vindmøller for 5,2 mia. i England

Dong Energy vil opføre og drive de to engelske havmølleparker Walney Island og Gunfleet Sands II, oplyser Dong. Dong Energy oplyser ikke, hvem der skal levere møllerne. Siemens var dog leverandør til Gunfleet Sands I.

Walney Island får en kapacitet på 151 MW fordelt på 42 møller og er planlagt til at gå i produktion i 2010. Gunfleet Sands II får en kapacitet på 64 MW fordelt på 18 møller og er planlagt til at gå i produktion i 2010.

Investeringen er på henholdsvis 3,8 mia. kr. for Walney Island og 1,4 mia. kr. for Gunfleet Sands II.

- Beslutningen om at opføre de to nye havmølleparker er et vigtigt led i Dong Energy's strategi om at øge mængden af elektricitet fra vedvarende energikilder. Ud over vores eksisterende havmølleparker er vi allerede i gang med udviklingen af to andre havmølleparker, Gunfleet Sands I og Horns Rev II, der forventes at stå klar i 2009. Med færdiggørelsen af fire nye havmølleparker vil vi i 2010 have øget vores produktionskapacitet inden for vind- og vandenergi med over 60 procent i forhold til i dag, siger Dong Energy's administrerende direktør Anders Eldrup.

Walney Island vil komme til at ligge i det irske hav 15 km fra den engelske vestkyst. Walney Island er første etape i et samlet projekt, hvor Dong Energy har erhvervet rettigheden til at udvikle, opføre og drive en havmøllepark med en kapacitet på op til 450 MW på stedet. Projektet blev endelig godkendt af de engelske myndigheder i november 2007.

Gunfleet Sands II vil blive placeret i Themsens udmunding på den østlige side af England som en direkte forlængelse af Dong Energy's allerede planlagte havmøllepark Gunfleet Sands I, der har en kapacitet på 108 MW og er planlagt til at stå færdig i 2009. Her er Siemens mølleleverandøren.

Foruden Walney Island og de to Gunfleet Sands-projekter har Dong Energy to andre havmølleparker i England, Barrow og Burbo Bank, som begge er i drift.

RB-Børsen