Dong Energy opfører stor havmøllepark med Siemens-møller

Dong Energy har besluttet at opføre den gigantiske britiske havmøllepark Race Bank på omkring 580 megawatt.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og det ser ud til at blive Siemens, der løber med mølleordren.

- Siemens er valgt som den foretrukne leverandør til den foreslåede leverance på 91 Siemens 6 megawatt vindmøller med præstationsfremmende funktioner, der gør det muligt at opnå en kapacitet på op til ca. 580 megawatt. Anvendelsen af Siemens-vindmøller forudsætter dog, at parterne underskriver en aftale om leverancen, skriver Dong i en meddelelse.

Race Bank skal opføres ca. 27 kilometer ud for den britiske østkyst og ventes, når den står færdig, at levere strøm til mere end 400.000 britiske hjem.

- Størrelsen af dette projekt giver os mulighed for at udnytte stordriftsfordele, så vi fortsat kan reducere prisen på el produceret af havmølleparker. Dette er et "must win battle", og vi kommer et skridt nærmere med beslutningen om at opføre Race Bank, siger Samuel Leupold, Executive Vice President i Dong Energy.

Når Race Bank og alle andre projekter, som Dong har under opførelse, står færdige, vil Dong Energys samlede vindparkkapacitet udgøre 4400 megawatt. Heraf vil 2500 megawatt være placeret i Storbritannien.