Dong Energy klar til nye investeringer i Storbritannien

Dong Energy har planer om at investere yderligere 6 mia. pund i Storbritannien frem mod 2020 i den overbevisning, at den britiske regering er seriøs i sin udmelding om at sikre støtte til vindenergi.

Dong Energy har planer om at investere yderligere 6 mia. pund i Storbritannien frem mod 2020 i den overbevisning, at den britiske regering er seriøs i sin udmelding om at sikre støtte til vindenergi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver The Guardian.

Også svenske Vattenfall er optimistisk omkring vindenergi i Storbritannien og agter at fortsætte driften af et forsøgsanlæg ud for Skotland til sommer.

Brent Cheshire, der formand for Dongs britiske division, fortæller, at han nærede bekymring for regeringens politik for få måneder siden, men at han er blevet beroliget af den seneste tids udmeldinger om engagementet i offshore-vindprojekter.

- Det var en bekymring, at det skulle tage så lang tid (for ministre at forpligte sig til offshore-vind, red.). Men nu har vi fået den klarhed, vi har brug for med henblik på at foretage nye investeringer, siger Cheshire til The Guardian.

Nye investeringer kan blandt andet blive rettet mod det enorme Hornsea-projekt ud for Yorkshire, der bliver verdens største vindmøllepark, hvis det gennemføres som planlagt. Projektets 240 vindmøller ventes at blive sat i drift i 2020 og til den tid forsyne 800.000 hjem.