DONG Energy har brudt børslovgivningen i over to år

I mere end to år har energiselskabet DONG Energy brudt børslovgivningen ved ikke at indsende koncern- og regnskabsmeddelelser til Finanstilsynet, selv om selskabet har udstedt børsnoterede virksomhedsobligationer.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som DONG Energy selv oplyste mandag er selskabet blevet politianmeldt af Finanstilsynet, fordi selskabet ikke har indsendt koncern- og regnskabsmeddelelser til Finanstilsynet.

Det er selskabet ellers forpligtet til, da selskabet har hjemsted i Danmark, og har udstedt børsnoterede virksomhedsobligationer.

DONG står derfor nu til en bøde, fordi værdipapirhandelsloven siden 1. juni 2007 har krævet, at selskabsoplysninger fra værdipapirudstedere bliver indsendt til Finanstilsynet.

"Finanstilsynet anser det for en skærpende omstændighed, at DONG Energy A/S i knapt to år ikke har indsendt oplysninger til Finanstilsynet," skriver tilsynet i sin beslutning om at politianmelde Dong.

Dong: "en fodfejl"
I går karakteriserede DONG Energys juridiske direktør det som en "fodfejl", at man ikke havde indsendt meddelelserne til Finanstilsynet.

Regnskaber og andre meddelelser er blevet indsendt til fondsbørserne i London og Luxembourg, hvor selskabets virksomhedsobligationer er noterede, og har også lagt oplysningerne på sin hjemmeside og indsendt dem til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, men altså ikke til Finanstilsynet.