Dong Energy-direktør: Vedvarende energi skal drive elbiler

arkivfoto. (Foto: Erik Refner/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Direktøren for Dong Energy UK, Matthew Wright, udtaler, at den faldende pris på vedvarende energi skal drive revolutionen i industrien indenfor elektriske biler.

Det skriver The Guardian.

Ifølge Matthew Wright, er prisen på havvindmølleparker faldet så meget, at den største udfordring i industrien er gået fra at være statsstøtte, til at være, hvordan den vedvarende energi skal integreres med det landsdækkende elnet og den voksende nye teknologi.

»Udfordringen er, når vi nu har noget dette vendepunkt indenfor den vedvarendes energis konkurrencedygtighed på pris, hvordan integrerer vi så mere havplaceret vindmølleenergi i det moderne energisystem,« siger Matthew Wright til The Guardian.

Den britiske regering har lovet, at den vil forbyde nye benzin- og dieselbilsalg fra 2040, hvilket ifølge Matthew Wright vil være til stor fordel for miljøet, hvis bilerne bliver drevet af vedvarende energi, og ikke fossile brændstoffer, såsom kul.

»Det ville være noget af en pyrrhussejr, at reducere NOx-udledning i byerne (fra dieselmotorer) for en stigende CO2-udledning andre steder (fra konventionelle kraftværker). Der er en naturlig sammenhæng mellem vedvarende energi og elektrisk energi,« siger Matthew Wright til The Guardian.

Dong Energy UK annoncerede sidste uge, at dens driftsfortjeneste er oppe med 74 pct. i andet kvartal, efter opførelsen af nye vindmølleparker i landet.