DONG dropper alt om børsnotering

DONG Energy kaster håndklædet i ringen og dropper de sidste forberedelser mod en notering. Skulle energigiganten genoptage drømmen om en børsintroduktion vil det tage et år at genstarte processen, siger topchef Anders Eldrup.

Vi arbejder overhovedet ikke på det nu," siger Anders Eldrup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DONG Energy har lagt endeligt låg på de hede drømme om en børsnotering. Det fortæller topchef Anders Eldrup i et interview med Bloomberg News.

”Vi arbejder overhovedet ikke på det nu,” siger han.

Skulle energigigantens ambitioner om en notering blusse op igen, vil det derfor kræve mindst et års forberedelser.

”Vi gjorde arbejdet sidst, og det ville vi kunne drage fordel af, hvis vi skulle beslutte at starte op igen, men meget af det ville vi være nødt til at lave fra scratch fordi omstændighederne har ændret sig så markant,” siger han til Bloomberg.

Planerne om DONGs notering var ellers ganske langt. Staten skulle sælge 22 procent af sine aktier, ligesom otte af de regionale energiselskaber var klar til at sælge en samlet aktiepost på seks procent, og danske og internationale analytikere vurderede at aktieposten, ville indbringe op mod 70 millarder kroner.

Noteringen blev dog sat på hold i januar 2008, da finanskrisen begyndte at vise sig, og aktiemarkederne begyndte at dale.