DONG-direktør: Præsidentvalget har ingen betydning for os

Energiselskabet DONG Energy tager dog valgresultatet med ophøjet ro.

Arkivfoto: Dong Energy. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Republikanske Donald Trump er bestemt ikke kendt som en flittig fortaler for vedvarende energi, og det kan derfor muligvis få betydning for virksomheder, der leverer vindmøller, solceller og andre vedvarende energikilder, at han nu kan kalde sig USA's kommende præsident.

Energiselskabet DONG Energy tager dog valgresultatet med ophøjet ro, og selskabet forventer ikke, at det får en nævneværdig betydning for forretningen, at det er Donald Trump, der overtager nøglerne til Det Hvide Hus.

»DONG Energy's nuværende aktiver og konstruktionsprojekter er udelukkende i Nordvesteuropa. Derfor har præsidentvalget ikke nogen umiddelbar betydning for os,« siger Marianne Wiinholt, finansdirektør i DONG, i en kommentar.


BUSINESS LIVE: FØLG UDVIKLINGEN HELE DAGEN PÅ DE FINANSIELLE MARKEDER

Ifølge direktøren er energiselskabet i øjeblikket ved at undersøge mulighederne for at etablere havvindmølleparker i det nordøstlige USA efter 2020. Hun fortæller, at der er en stor interesse i en række delstater for at udbygge med vedvarende energi, men hun venter ikke, at det bliver sværere at trænge ind på markedet med den 70-årige forretningsmand som præsident.

»Da det er delstaterne, der træffer beslutningerne om udbygning med havvind, forventer vi ikke, at præsidentvalget vil påvirke disse muligheder,« siger Marianne Wiinholt i kommentaren.

DONG-aktien falder onsdag før middag 2,3 pct. til 250,20 kr.