DONG–direktør fik ejendom med millionrabat

Ifølge TV 2 købte en tidligere DONG-direktør en luksusejendom af virksomheden til langt under ejendommens værdi.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste uger har budt på historier om store bonusser og lønfest i DONG.Nu viser det sig, at det statsejede selskab også har været involveret i en opsigtsvækkende ejendomshandel, fortæller TV 2 Nyhederne.

En af virksomhedens tidligere økonomidirektører, Jens Christian Sørensen, købte i 2006 en luksusejendom med 6.500 kvadratmeter grund ud til vandet i Skærbæk ved Fredericia. Sælgeren var DONG selv, som ejede huset, der fungerede som kursussted. DONG satte prisen til tre millioner kroner.

Eksperter siger til TV 2 Nyhederne, at huset og grunden er blevet solgt til den halve pris af, hvad det er værd. Desuden DONG fik kun én ejendomsvurdering inden salget.

Caspar Rose, professor i økonomi og virksomhedsledelse ved CBS, mener, at DONG har fejlet overfor skatteyderne ved kun at få én enkelt ejendomsmægler til at vurdere grunden.

- Så er der en risiko for, at vedkommende får aktivet under markedsvilkår og dermed påfører man aktionærerne og selskabet et tab, siger han.

Desuden har DONGs økonomidirektør, Jens Christian Sørensen, selv ført samtalen med mægleren, og ejendomsmægleren stiler vurderingen direkte til ham. Ifølge Caspar Rose er han inhabil og må ikke deltage i udvælgelse af mægler og selve korrespondancen.

- Der er en risiko for at man rent faktisk ikke får en fair pris. Fordi ejendomsmægleren kan i gåseøjne godt tænkes at være direktørens mand. Og det skal man undgå, siger han.

Jens Christian Sørensen har ikke ønsket at lade sig interviewe om huskøbet. Han skiftede job få måneder efter det gik igennem.

Dong vil nu undersøge sagen.

BNB