Dong-chef: Vi er klar til børsnotering

Den danske energigiant Dong Energy er klar til den kommende børsnotering. Dong Energy fortsætter med at trimme forretningen forud for efterårets børsnotering, og så snart finansministeriet trykker på knappen er Dong Energy klar.

"Vi er klar, når ejerne ønsker det. Vi arbejder støt og roligt efter de planer der hele tiden har været. Det er en børsnotering i efteråret 2007, hvor den endelige timing er afhængige af markedsforhold. Jeg kan ikke gå ind i hvad der mangler, men det er en kæmpe proces at forberede en børsnotering. Der er lavet et stort stykke arbejde, og vi er vel undervejs i processen," siger Dong-topchef Anders Eldrup til RB-Børsen.

Børsnoteringen af Dong ventes at ske i andet halvår af 2007, hvor staten vil sælge omkring 28 pct. af energiselskabet. Hos Finansministeriet er man fåmælte omkring den kommende børsnotering.

"Vi fortsætter efter de planer, vi har haft hele tiden," siger kontorchef Peter Brixen, der er ansvarlig for statens aktiebesiddelser.

Tirsdag solgte Dong samtlige aktier i sin iberiske virksomhed inden for vedvarende energi, Energi E2 Renovables Ibericas, til en pris, der vurderes til 722 mio. euro (5,4 mia. kr.). Energi E2 Renovables Ibericas blev en del af Dong Energy i forbindelse med fusionen af Dong, Energi E2, Elsam, Nesa, Frederiksberg Forsyning og Københavns Energis el-aktiviteter i 2006.

"Vi har solgt aktiviteterne, da det er vores strategi i det nye selskab at være fokuseret som nordeuropæisk energiselskab. Vi koncentrerer os om at blive en stor spiller i nordeuropa, og derfor sælger vi det fra, der ikke passer ind i vores strategi," siger Anders Eldrup, der afviser, at frasalget af vindmøllerne bryder med Dong Energys bestræbelser på at blive et grønt energiselskab.

"Der er ingen problemer i det. Vi bygger vedvarende energi på livet løs. Salget i Spanien udgør knap nok, hvad vi bygger af vedvarende energi på et år. Salget giver ingen afvigelser i, at vedvarende energi skal fylde mere i vores portefølje," slår Anders Eldrup fast.
(RB-Børsen)