DONG-chef tager stævning med ro

DONG Energy har ingen planer om at ændre det beløb. som koncernen har hensat til en mulig erstatningsudbetaling vedrørende en sag om overbetaling af elpriser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser DONG Energys pressechef Louise Münter over for RB-Børsen.

- Vi har netop modtaget stævningen for en halv time siden, og der er ikke noget, der får os til ændre i det beløb på 278 mio. kr., som vi allerede har hensat i forbindelse med sagen. Vi tager stævningen helt med ro, og kan konstatere, at der endnu en gang er vidt forskellige opfattelser af, hvad el det skal koste, siger Louise Münter.

Hun henviser til, at der i stævningen er fremsat et samlet erstatningskrav på op mod 4,4 mia. kr. Et beløb, der ligger 26 gange over det beløb, som konkurrencemyndighederne har anerkendt, påpeger pressechefen.

Energigiganten DONG Energy har fået en rekordstor erstatningssag på halsen. DONG Energy afkræves nu en samlet erstatning på op mod 4,4 mia. kr. af 1.106 virksomheder og kommuner, der i dag har stævnet børskandidaten ved Sø- og Handelsretten.

Baggrunden for søgsmålet er, at Elsam og DONG Energy i henhold til konkurrencemyndighedernes afgørelser har opkrævet for høje priser for el vest for Storebælt i årene 2003-2006, skriver Energi Danmark i en pressemeddelelse.

- I tre et halvt år - fra 1. juli 2003 til 31. december 2006 - opkrævede Elsam og DONG Energy for høje elpriser i Vestdanmark. Det har konkurrencemyndighederne fastslået senest i en afgørelse fra Konkurrencerådet fra juni 2007. De tre elhandelsselskaber OK, Scanenergi og Energi Danmark, som koordinerer sagsanlægget, har opgjort det samlede tab som følge af markedsmisbruget til 4,404 mia. kr., bemærkes det om baggrunden for søgsmålets erstatningsbeløb.

RB-Børsen