DONG-chef smækker kassen i for elbiler

DONG Energys nye topchef har lukket for flere penge til elbilselskabet Better Place, som DONG er medejer af.

Foto: CLAUS FISKER

Det er slut med yderligere pengetilførsler fra DONG Børsen.

Better Place kæmper for at slå igennem hos de danske bilejere, men kan nu ikke længere regne med flere investeringer fra DONG, som tilbage i 2008 skød 200 mio. kroner i elbilsprojektet og ejer 17 procent.

"Jeg har ikke nogle aktuelle planer om, at vi skal trække os ud af Better Place, men jeg har heller ikke nogle planer om, at vi skal investere mere i selskabet," siger adm. direktør i DONG Energy, Henrik Poulsen til Børsen og fortsætter:

"Vi har foretaget en investering, og nu må vi se, hvad den fører til. For os er den ubetydelig," siger han og lægger ikke skjul på, at investeringen i Better Place ikke er den aktivitet i milliardkoncernen, som optager ham mest.

Pengestoppet fra DONG Energy kommer på et kritisk tidspunkt for elbilselskabet Better Place, der indtil videre kun har solgt 255 biler på det danske marked. Virksomheden har vanskeligt ved at omvende danskerne og få dem til at vælge el frem for benzin eller diesel.

"Det er svært at få det til at hænge sammen. Der er jo ikke nogen økonomisk grund til at investere i Better Places biler. Det at købe en ganske almindelig bil er jo blevet ret billigt, og så ser folk lidt stort på miljøet. Der er indtil videre rigelig tilgang af olie og gas. Folk vil ikke sætte sig i unødige udgifter, fordi de vil være grønne, når der er gode og billige løsninger fra den traditionelle teknologi," siger Per Jørgensen Møller, civilingeniør og formand for Dansk Elbil Komité.

Han peger på, at 2013 bliver et skæbneår for Better Place, som nu skal fange kunder ind til at fylde den infrastruktur, som elbilselskabet har fået op at stå, for at kunne retfærdiggøre de millioninvesteringer, som virksomheden har brugt på opstarten.

DONG Energys fulde stop af yderligere investeringer, mener Better Place Danmarks adm. direktør Johnny Hansen nu ikke bliver et problem. De kan sagtens klare sig uden energigiganten:

"Vi får investeringer fra vores udenlandske ejere, og det fungerer godt. Jeg havde slet ikke regnet med flere investeringer fra DONG Energy," siger han til Børsen og melder samtidig ud, at han med tiden venter, at DONG Energy kan blive presset ud af elbilselskabet.