DONG-chef afviser milliardkrav

DONG afkræves danmarkshistoriens største erstatning for at have fiflet med elpriserne. Sagen er kørt af sporet, siger energikoncernens topchef.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Utilfredse DONG-kunder kan godt skyde en hvid pind efter drømmen om at hente milliarder i energikoncernens pengekasse.

Selv om konkurrencemyndighederne har afgjort, at DONG Energy har scoret en ulovlig gevinst på 298 millioner kroner ved at fifle med elpriserne, og kunderne står i kø med erstatningskrav, så venter energikoncernens øverste chef, Anders Eldrup, ikke, at DONG står foran en historisk lussing. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Myndighederne vurderede i første omgang, at vi har taget for høje priser svarende til 298 millioner kroner. Nu har de sat det ned til 250 millioner kroner. Det kommer vi heller ikke til at betale,« siger Anders Eldrup.

Krav om 4,4 milliarder kroner - plus renter

Myndighedernes afgørelse har ført til, at 1.106 virksomheder, kommuner og elhandelsselskaber har slæbt DONG Energy i Sø- og Handelsretten med krav om tilbagebetaling af i bedste fald 4,4 milliarder kroner plus renter, fordi energikoncernen har opereret med kunstigt opskruede priser.

Også udsigten til danmarkshistoriens største erstatningsslagsmål tager DONG-chefen med ophøjet ro.

»Jeg forstår ikke, hvordan de overhovedet kan komme frem til det beløb,« siger Anders Eldrup.

Han forklarer, at DONG-ansatte minutiøst har gransket 18.000 timepriser for at sammenligne, hvad DONG har anmeldt af priser, og hvad strømmen er blevet handlet til på det frie marked.

Anders Eldrup siger, at nogle af timer som konkurrencemyndighederne tager overpris for, er timer, hvor koncernen har solgt strømmen for nul kroner.

»Jeg synes, at det er at skærpe konkurrencekravet, at man bliver kritiseret for at have taget for høje priser, når man tilbyder at sælge strømmen gratis,« siger han til Jyllands-Posten.

Anders Eldrups udtalelser undrer Jørgen Holm Westergaard, administrerende direktør i Energi Danmark, som er blandt initiativtagerne til det historiske slagsmål med DONG Energy.

Ritzau