DONG-CFO: Vi føler langt hen ad vejen, at vi er klar til børsnoteringen

Der er stadig 17 måneder til DONGs børsnotering, men selskabets finansdirektør føler allerede nu, at hendes team er ved at være klar til børsen.

DONG har stadig lang tid til sin børsnoterings-deadline, men finansdirektør Marianne Wiinholt føler sig allerede nu så godt som klar til den store dag. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blækket er dårligt nok tørt på DONGs børsnoteringskøreplan, men alligevel føler finansdirektør Marianne Wiinholt, at hun og hendes folk er tæt på at være klar til den kommende børsnotering.

»Vi er gået i gang med de indledende manøvrer, og et langt stykke hen ad vejen, så føler vi, at vi er klar til den her børsnotering. Vi har haft børsnoterede obligationer og børsnoteret hybridkapital, så vi er vænnet til at leve op til børsreglerne,« siger Marianne Wiinholt i et interview med Berlingske.

Tidligere på måneden talte Berlingske med et andet medlem af DONGs seks mand store ledelse, vinddirektøren Samuel Leupold. Fra schweizeren var meldingen ligeledes, at hans division var i mål med forbederelserne:

»Det ville jeg virkelig sige. Vi er i god form, og jeg mener, at vi allerede har gjort de ting, der skulle gøres,« sagde han.

Finans-delen af DONG samt det tunge vindmølleben føler sig altså mere eller mindre klar til børsnoteringen af, selvom deadlinen for noteringen er 17 måneder væk.

Den store udfordring for DONG er naturligvis olie- og gasforretningen, der har måttet tage meget store nedskrivninger efter olieprisfaldet. DONG har igangsat en strategisk gennemgang af sin olie- gasforretning, som efter planen skal ligge klar i første halvår af 2016.

Topchef Henrik Poulsen løftede ved dagens telekonference med investorer og analytikere sløret for, at DONG går efter omkostningsreduktioner på over 15 pct. mellem 2014 og 2016, og en del af disse tiltag er allerede gennemført.

Det fik man også syn for i dagens regnskab, hvor olie- og gasforretningen formåede at hæve sit driftsresultat på trods af faldende priser og svagt faldende mængder produceret olie og gas. Et godt resultat.

»Vi er meget tilfredse med vores resulatet i E&P. Vi har haft flere faktorer, som har bidraget til det. Vi har haft rigtig god oppe-tider på vores aktiver, vi har afdækket vores olie og gas i væsentligt højere tal end det, vi ser nu. Og så har vi også foretaget en række omkostningsreduktioner,« siger Marianne Wiinholt.

DONG nyder ligeledes godt af en række ekstraordinære betalinger relateret til Ormen Lange-feltet i Norge, men disse var på stort set samme niveau i 2014, som i 2015.