DONG-boss scorer 16 mio. på notering

Både direktøren og finansdirektøren i DONG får en stor portion aktier i forbindelse med børsnoteringen. For begges vedkommende bliver disse aktier formentlig mere end 10 mio. kr. værd.

Pressemøde hos DONG i Gentofte omkring deres børsnotering. Direktør Henrik Poulsen interviewes (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Topchef i DONG Energy, Henrik Poulsen, står til en aktiegevinst på omkring 16 mio. kr., når DONG om 14 dage går på børsen.

Den 48-årige direktør købte i forbindelse med kapitaludvidelsen i DONG aktier for 6,5 mio. kr. Og det gav ham adgang til et ledelsesaktieprogram, som han nu høster frugterne af. Udover den betragtelige kursstigning på den oprindelige investering, får Poulsen ekstra aktier svarende til 125% af de aktier, han oprindeligt købte.

For Henrik Poulsen udgør det 72.500 aktier, som han får ved børsnoteringen, og hvis DONG lander i midten af det udmeldte prisinterval på mellem 83 og 106 mia. kr., så vil de ekstra aktier være 16,4 mio. kroner værd. Det fremgår af DONGs netop udsendte prospekt.

Det ser også ganske godt ud for finansdirektør Marianne Wiinholt, der købte aktier i DONG for fire mio. kr. på samme tidspunkt som Henrik Poulsen. DONGs finansdirektørs nytildelte aktier i forbindelse med noteringen får formentlig en værdi på 10,6 mio. kr.

Det ganske gunstige aktieprogram og de tocifrede milliongevinster indikerer, at DONG Energy har klaret sig fænomenalt godt i forhold til sine konkurrenter i Europa, og at aktiekursen for alle aktionærer i øvrigt har udviklet sig meget gunstigt.

Henrik Poulsen har tidligere prøvet at blive forgyldt på børsen. Det skete, da kapitalfondene bag telekoncernen TDC genintroducerede selskabet på børsen. I den forbindelse tjente den nuværende DONG-topchef over 100 mio. kroner.