Dong-ansatte fyret efter afsløring af fusk

En ny whistleblower-ordning i Dong har afsløret flere interne svindelsager, og det har ført til fyring af seks medarbejdere. Det er et bevis på, at ordningen virker, siger chefen for Dong, Henrik Poulsen.

Foto: Liselotte Sabroe.
Læs mere
Fold sammen

Seks ansatte hos Dong er blevet afsløret i misbrug af udleverede kreditkort og ulovlig returkommission fra leverandører. Sagerne er blevet indberettet via selskabets whistleblower-ordning, og ifølge Dongs årsrapport fra 2014 er der ikke tale om bagatelsager, men om sager »der i et vist omfang er i strid med loven«. Det skriver Jyllands-Posten.

Chefen for Dong, Henrik Poulsen, vil ifølge avisen ikke uddybe forholdene, men fortæller, at konsekvensen har været, at flere er blevet fyret.

Sagerne om fusk kommer efter, at Dong i begyndelsen af 2014 reviderede selskabets whistleblower-regler. I 2013 var der ingen interne anmeldelser, mens der i 2012 var to.

Ifølge Henrik Poulsen er sagerne et bevis på, at de nye whistleblower-regler virker. Han forsikrer samtidig, at der arbejdes hårdt for at undgå nye svindelsager.

»Men jeg kan ikke med sikkerhed sige, at vi helt kan undgå dem. Koncerner af vores størrelse har nok desværre et antal sager af den her slags hvert år,« siger Henrik Poulsen til avisen.