Dong-aktionærer godkender kapitaludvidelse

På en ekstraordinær generalforsamling torsdag har Dong Energys aktionærer godkendt den omdiskuterede kapitaludvidelse, der baner vejen for den amerikanske bank Goldman Sachs.

Kapitaludvidelse i Dong Energy blev godkendt torsdag på ekstraordinær generalforsamling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

33 minutter. Længere tog det ikke at få godkendt de 12 punkter på dagens ekstraordinære generalforsamling i DONG Energy.

Kapitaludvidelsen i DONG Energy blev som forventet godkendt af selskabets aktionærer. Samtidig træder storbanken Goldman Sachs ind i selskabet.Selskabets aktionærer nikkede til samtlige punkter, og dermed er der nu banet endelig vej for, at energiselskabet får sit kapitalindskud på 13 milliarder kroner fra Goldman Sachs, ATP, PFA og de eksisterende mindretalsaktionærer. Den forventes endeligt gennemført i aften.

»Bestyrelsen er glad for, at det hele er faldet på plads. Det har været en lang, omtumlet og kompliceret proces,« sagde bestyrelsesformand Fritz Schur, da generalforsamlingen gik i gang.

Udover kapitaludvidelsen godkendte DONGs aktionærer det bebudede aktieprogram for alle DONGs medarbejdere samt et særligt program for udvalgte medarbejdere og ledere. 

Endelig nikkede aktionærerne til, at tyskeren Martin Hintze fra Goldman Sachs indtrådte som nyt bestyrelsesmedlem. Martin Hintze er direktør for Merchant Banking Europe hos Goldman Sachs International i London.

Aftalen betyder, at Goldman Sachs vil eje 18 procent af den danske energikoncern, mens den danske pensionskasse ATP får fem procent og PFA Pension to procent.

Staten ejer efter kapitaludvidelsen omkring 57 procent af DONG. Siden Folketingets Finansudvalg har godkendt aftalen, har både bestyrelsesformanden, Fritz Schur, og næstformanden, Jakob Brogaard, meddelt, at de trækker sig fra deres poster. Årsagen er ifølge dem begge, at det er et godt tidspunkt at overlade ansvaret til andre.

På DONGs ordinære generalforsamling i marts ventes selskabet at udpege den nye formand.

Dong Energy ændrer ikke de tidligere udmeldte forventninger til det finansielle resultat for regnskabsåret 2014 eller det udmeldte forventede investeringsniveau for 2014-2015.